Veel ondernemers denken nog dat payroll een kostbare oplossing is voor het uitbesteden van het werkgeverschap. Dit is vaak niet correct. Het is zelfs zo dat payroll vaak een goedkopere oplossing is. In onderstaand schema ziet u een visuele vergelijking tussen de kosten wanneer u iemand zelf in dienst neemt, tegenover de kosten via een payrollorganisatie.

In het tweede component aan de rechterkant ziet u staan: payrollfactor (all-in). Wanneer u het brutoloon vermenigvuldigt met deze factor, heeft u alle kosten die u maakt wanneer u iemand zelf in dienst zou moeten nemen, direct gedekt. Zoals u kunt zien, bent u via een payrollorganisatie goedkoper uit dan als u het zelf allemaal zou moeten regelen en inkopen.

 

Payrolltarieven vergelijken? Vergelijk appels met appels!
Bij  het vergelijken van payrolltarieven is het belangrijk dat u geen appels met peren vergelijkt. Het is dus verstandig te weten welke zaken in het tarief zitten. Eigenlijk kunt u er vanuit gaan dat payrollfactoren die aangeboden worden onder de 1,55, niet all-in zijn. Er zijn dan ongetwijfeld zaken weggelaten die u later wel als kostenpost kunt krijgen.